szyszki ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukierki krówki

    250 gram
  • cukierki toffi

    250 gram
  • margaryna w kostce

    250 gram
  • ryż preparowany

    300 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krówki, cukierki i margarynę rozpuszczamy w dużym garnku.
Po roztopieniu składników stopniowo dosypujemy ryż preparowany i dokładnie mieszamy.
Z przestudzonej masy formujemy szyszki i chłodzimy w lodówce.
Szyszki wykładamy na blachę aby się nie posklejały.
Marta Ryżek-Kalkowska
Szyszki wykładamy na blachę aby się nie posklejały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat