szaszłyki z polędwiczkami wieprzowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 duża
  • pieczarki

    1/2 kg.
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • rozmaryn siekany

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cytryna

  • ziemniaki młode

  • papryka żółta

    2 szt.
  • papryka czerwona

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki wyszorować i ugotować na półtwardo,polędwicę umyć i pokroić na kawałki,z pieczarek usunąć nóżki,papryki umyć i pokroić w kwadraty następnie naprzemian nadziewać na patyki aż do wyczerpania składników,w naczyniu wymieszać oliwę z sokiem z cytryny,rozmarynem i posmarować każdy szaszłyk następnie upiec na rozgrzanym grillu ok.15min.co jakiś czas smarując marynatą,można także upiec szaszłyki na patelni grillowej a następnie podpiec w piekarniku w temp.180st.ok.10min.na koniec oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem udekorować cytryną i podawać z sosem jogurtowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 16.05.2013 10:26
wyborna taka kolacja
Monika193 02.10.2011 10:52
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat