Szaszłyki z piersią z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    50 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • cukinia

    1 sztuka
  • marynata

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na kawałki, zalewamy marynatą i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki. Oliwę mieszamy dokładnie z sokiem z cytryny oraz przyprawą - marynata. Pieczarki i cukinię myjemy. Od pieczarek odcinamy nóżki, cukinię i cebulę kroimy w plastry. Pierś z kurczaka nakładamy na przemian na patyki szaszłykowe z pieczarkami, cukinią, cebulą. Grillujemy, smarując szaszłyki pozostałą marynatą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina16 06.07.2012 17:21
ładnie wyglądają
Ewelina38 08.05.2011 13:00
ależ się prezentuje..... pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat