Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • papryka czerwona

  • por (biała część)

    5 dag
  • śmietana 12%

  • majonez

  • sól do smaku

  • pieprz

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu foto
Kapustę drobno poszatkować, nasolić i poczekać, żeby puściła sok.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu foto
Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę, pora i paprykę drobno pokroić. Dodać do kapusty.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu foto
Wszystkie składniki wymieszać z odrobiną majonezu i śmietany. Dosolić i dopieprzyć do smaku. Posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 11.03.2014 19:18
Fajna surówka, ale dla mnie bez papryki poproszę :)
Pomocnik 09.03.2014 18:45
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat