Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

5.0
(42)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
papryka czerwona
por (biała część) 5 dag
śmietana 12%
majonez
sól do smaku
pieprz
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno poszatkować, nasolić i poczekać, żeby puściła sok.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu foto
2
Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę, pora i paprykę drobno pokroić. Dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu foto
3
Wszystkie składniki wymieszać z odrobiną majonezu i śmietany. Dosolić i dopieprzyć do smaku. Posypać natką pietruszki.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 11.03.2014 19:18
Fajna surówka, ale dla mnie bez papryki poproszę :)
Pomocnik 09.03.2014 18:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak