Sałatka z zielonych pomidorów na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 kg
  • cebula

    1 kg
  • sól

    10 dag
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • ziele angielskie

    10 szt
  • pieprz cały

    10 szt
  • woda

    4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory i cebulę pokroić w talarki, wymieszać z solą, pozostawić do następnego dnia. Na drugi dzień osączyć pomidory z soku, włożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem i korzeniami a po zestawieniu z ognia dodać do zalewy ocet. napełnić gorącą zalewą słoiki z sałatką, zakręcić zakrętki. pasteryzować przez 25 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 20.08.2013 18:35
Na pewno jeszcze w tym roku zrobię.
Iwusia 23.12.2012 22:09
fajna
Iwusia 23.12.2012 22:09
fajna
Iwona51 08.12.2011 09:24
moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat