Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
szczypior
sałata lodowa 1/2 główki
oliwa
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i jajek

Ugotowane jaja na twardo ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Tuńczyka odsączyć na sicie, sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. Szczypior opłukać i pokroić. Układać kolejno ; sałatę, tuńczyka, jaja. Całość posypać szczypiorem, solą oraz pieprzem i polać oliwą. Podawać dobrze schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.04.2013 08:41
smaczna sałateczka !
Ania321 07.04.2013 00:09
pyszna sałatka :)
msmors 06.04.2013 23:35
bardzo smaczne
Adamorek 06.04.2013 23:12
DOSKONAŁE POŁĄCZENIE
magdalea 06.04.2013 22:48
pięknie podana
Marta11 06.04.2013 21:56
fajna salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak