Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z serem Grana Padano

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bekon 6 plastrów
oliwa
olej z awokado
bagietka 5 kromek
mieszanka świeżych sałat
pomidory suszone Smak 4 sztuki
sok z cytryny
sól
pieprz
ser grana padano 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z serem Grana Padano

Bekon (może być też szynka dojrzewająca) podsmażamy na chrupko na łyżce oliwy. Na wytopionym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę bagietkę. Mieszankę sałat rozkładamy na talerzu. Na sałacie układamy osączone i pokrojone w paski suszone pomidory, chrupiący bekon i grzanki. Wszystko skrapiamy sokiem z połowy cytryny, olejem z awokado, oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzch kładziemy starte płatki sera Grana Padano.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.10.2014 10:39
bardzo smaczna
mysza75 17.10.2014 10:24
co za pyszności mniam uwielbiam takie sałatki
2milutka 17.10.2014 09:08
pyszne składniki!
Magda60 17.10.2014 08:44
moje ulubione składniki w sałatce, musi być pyszna
aginaa 17.10.2014 07:56
ale apetyczna
Czyki 17.10.2014 07:45
Dla mnie bomba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak