Sałatka z ryzami i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    4 łyżki
  • ryż dziki

    1/2 szkl
  • ryż basmati

    1 szkl
  • oliwki czarne

    5 łyżek
  • pieprz biały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryże gotujemy w lekko osolonej wodzie .Odcedzamy i studzimy. Do zimnych ryżów dodajemy tuńczyka w oleju. Następnie dodajemy kilka posiekanych oliwek i kilka całych .Mieszamy doprawiamy do smaku pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 24.04.2012 11:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat