Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką i fetą z sosem greckim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    300-350 g
  • szynka konserwowa

    200-250 g
  • ser feta

    1 opakowanie
  • kukurydza w puszce

    5-6 łyżek
  • groszek konserwowy

    4 łyżki
  • papryka konserwowa

    1-2 łyżki - porkojona w kostkę
  • oliwki nadziewane papryką

    180 g
  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską szatkujemy, przekładamy do miski. Szynkę oraz ser feta kroimy w większą kostkę (ser przed pokrojeniem na kwadrans wkładam do zamrażarki) i wraz z odsączonymi z puszki - kukurydzą, gorszkiem i papryką konsrewową przekładamy do miski. Oliwki kroimy na połówki i dodajemy do pozostałych składników. W miseczce mieszamy wodę z oliwą, dodajemy sos sałatkowy grecki i mieszamy - odstawiamy na kilka minut. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do miski. Podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 18.04.2016 18:43
fajna sałateczka
Edita 18.04.2016 16:04
sałatka pysznosci
Benita 18.04.2016 13:07
moja ulubiona
Futka 18.04.2016 11:49
Wspaniała i smakowita sałatka :)
Małgorzata92 18.04.2016 10:15
Bardzo lubię :)
gosia56 18.04.2016 09:43
pyszna suróweczka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat