Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków i kapusty do słoików

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

buraki czerwone 1 kg
kapusta biała 1 kg
cebula 200 gram

ZALEWA

cukier 150 gram
sól 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków i kapusty do słoików

Buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy. Po czym trzemy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy i dodajemy do buraków. Dodajemy także potartą na tarce cebulę. Mieszamy. Z octu wody, soli oraz cukru przygotowujemy zalewę (na zimno). Zalewę wlewamy do buraczków z kapustą, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Wkładamy sałatkę do słoików i pasteryzujemy ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak