sałatka z boczkiem i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 szt
  • pieczarki

    14 szt
  • papryka

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • bulion

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    20 (surowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczek kroimy w paski i smażymy pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i smażymy na boczku paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne miąższ kroimy w paski cukinię obieramy kroimy w pół plastry podsmażamy wlewamy bulion i wykruszamy kostkę dusimy sałatę myjemy osuszamy i rwiemy w niewielkie kawałki warzywa z boczkiem i pieczarkami wykładamy na sałatę posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat