Sałatka śledziowo-porowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    2 szt
  • sredni por

    1 szt
  • protomajonez

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • jogurt naturalny

    2 odtłuszczony
  • ocet jabłkowy

    20 ml
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć z soli, pokroić w większą kostkę, skropić octem, odstawić na pół godziny. Cebulę posiekać, por pokroić w krążki. Jogurt wymieszać z protomajonezem, solą i pieprzem. Powstały sos połączyć z matiasami, cebulą i porem. Dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
koala 26.06.2012 03:02
pyszna :)
Renata16 17.05.2012 11:50
fajna i apetyczna:)
pigila 05.09.2011 13:02
super
pigila 05.09.2011 13:02
super
halinka1011 26.05.2011 09:27
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat