Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2,5 kg
pomidory 1 kg
ogórki 1 kg
papryka czerwona 1 kg
cebula 1 kg
marchew 1/2 kg
woda 4 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa

Kapustę poszatkować. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w pół krążki. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pomidory i paprykę pokroić w grubą kostkę. Wszystkie składniki włożyć do osobnych misek i osolić. Pozostawić na ok. 4 godziny. Odlać powstałe soki i wymieszać składniki. Przełożyć do słoików i zalewać gorącą zalewą. Pasteryzować ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 10.01.2014 14:37
bardzo smaczna sałatka\
pestka 29.11.2012 21:31
bardzo ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak