Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0.5 kg
ogonówka brandenburska 100 gram
suszone śliwki kalifornijskie 25 gram
Bazylia suszona Prymat 1 opakowanie
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka ze śliwkami

Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić je tłuczkiem do mięsa. Kotlety powinny być mniej więcej takiej wielkości jak plasterki wędliny. Przyprawiłam je bazylią i odrobiną przyprawy do kurczaka (nie za dużo – ogonówka jest dość słona). Na każdym kotlecie położyłam plasterek ogonówki i dwie śliwki. Zwinąłam ciasno roladki i na wszelki wypadek zafastrygowałam je wykałaczkami. Gotowałam na parze około 10 minut na małym ogniu.Podać można w różny sposób , ja podałam z makaronem z pesto , papryką i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gotuj z Misiem 10.10.2013 21:12
Jak ja lubię jak ktoś kopiuje mój przepis. Normalnie prawie słowo w słowo... http://gotujzmisiem.blogspot.com/2013/03/roladki-z-indyka-ze-sliwkami.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak