Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z makaronem razowym
Makaron ugotowałam al\'dente w lekko posolonym wrzątku, odcedziłam. Wyłożyłam na talerze i polałam ragout, posypałam posiekanymi oliwkami i natką pietruszki.
mięsa mielonego z łopatki |
30 dkg
|
mała marchewka |
1
|
papryki żółtej |
1/3-1/2 strąka
|
papryki czerwonej |
1/3 strąka
|
czosnku |
3 ząbki
|
pomidorów pelati |
1 puszka
|
koncentratu pomidorowego |
2 łyżeczki
|
zielonej części pora |
kawałek
|
zielonych oliwek |
1 garść
|
makaronu razowego kolanka |
6-8 garści
|
oliwy |
2 łyżki
|
natki pietruszki |
kilka gałązek
|
sosu sojowego ciemnego |
3 łyżki
|
sosu chili z czosnkiem |
3 łyżeczki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: