Pomidorowy krupnik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • kiełbasa wiejska

    140 gram
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • pomidorki cherry

    6 sztuk
  • Goździki całe Prymat

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • pęczak

    180 gram
  • borowiki

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby opłukać i zalać wrzątkiem na około 30 minut.Do garnka włożyć obraną marchewkę, pietruszkę i seler. Zalać około 1200ml wody i ugotować wywar. Następnie wyjąć warzywa, do wywaru dodać liść, ziele, goździki oraz pieprz. Dodać także opłukaną kaszę i gotować. W między czasie kiełbasę pokroić na cienkie plastry i zrumienić ją na maśle. Po około 25 minutach do zupy dodać podsmażoną kiełbasę, pokrojone grzyby oraz pokrojony seler naciowy. Pomidorki sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na ósmeki. Po następnych 15 minutach do zupy dodać pomidorki oraz koncentrat, wymieszać porządnie i gotować około 10 -15 minut jeszcze. I dopiero wtedy doprawić solą do smaku,zupa gotowa. Zapraszam i smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marlenka.S 25.11.2013 20:54
świetny przepis!
kasienka23 25.11.2013 17:44
fajna zupka!
monikaT83 25.11.2013 16:00
dziękuję bardzo:) zupka jest sycąca, rozgrzewająca czyli taka jaka być powinna:))
dwa pokoje z kuchnią 25.11.2013 15:37
ale dobrze wygląda!!
Barbara13 25.11.2013 15:26
Pyszna zupka
ssylwiaa 25.11.2013 15:00
chętnie wypróbuję ;)
6zer 25.11.2013 13:13
pychota,z checia bym zjadła
bogusia19 25.11.2013 11:58
smacznie wygląda
sanielcia 25.11.2013 11:41
jaki pyszny
monikaT83 25.11.2013 11:06
ja też po raz pierwszy robiłam i posmakował nam bardzo:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat