Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka z dymką i ogórkiem kiszonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 170 gramów
ogórki kiszone 2 sztuki
jajko 1 sztuka
majonez 3 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka z dymką i ogórkiem kiszonym

Jajko ugotować na twardo. Ogórki kiszone pokroić w kostkę, a dymkę posiekać, tuńczyka odsączyć z nadmiaru płynu. Ugotowane jajko drobno posiekać. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywkiem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.01.2015 08:26
Lubię taką pastę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak