Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Oszukana fasolka po bretońsku

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska
150 gram
parówki
2 sztuki
fasola czerwona z puszki
1 puszka
pomidory krojone z puszki
1 puszka
smalec
1 łyżka
mąka
1 łyżka
cukier
1 łyżeczka
majeranek, przyprawa do gulasz
do smaku
sól, pieprz
do smaku
cebula
1 sztuka
ocet
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Oszukana fasolka po bretońsku

Cebulę pokroić w pół plasterki. W rondlu roztopić smalec i wrzucić cebulę. Zeszklić.

W między czasie kiełbasę pokroić w ćwierć plasterki a parówki pokroić w plasterki ( oba rodzaje kiełbasy obrać z osłonki). Dodać do garnka i smażyć do zrumienienia.

Czerwoną fasolę odsączyć z zalewy i obficie opłukać. Następnie dobrze odcedzić. Dodać do garnka i wymieszać. Pomidory zmiksować na gładko ( dodać około 1/2 szklanki wody). Do garnka dodać mąkę i dobrze rozprowadzić ją dokładnie z resztą składników.

Dodać zmiksowane pomidory i zagotować. Dodać cukier, ocet oraz resztę przypraw i gotować razem jeszcze 2 minuty. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 01.02.2014 19:29
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak