ogórki w zalewie musztardowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 szklanki wody, 2 szklanki cukru, 2 szklanki octu

  • 3 łyżki soli, 3 łyżki musztardy stołowej, 3 łyżki musztardy rosyjskiej,

  • ogórki gruntowe

    2,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. ogórki obrać i każdy przekroić na 4 części (paski), ułożyć stojąco w słoikach.

2. zalewa: do 3 szklanek przygotowanej wody dodać resztę składników i zmiksować, zalać ogórki zakręcić , pasteryzować 15 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 28.03.2013 09:34
robei podobnie lubie je
Dorota59 24.01.2013 14:10
jadłam u kogoś i bardzo mi smakowały, mam zamiar sama je zrobić latem
miki47 09.10.2012 21:12
mniam
Juleczka20 12.08.2012 11:29
bardzo lubię
Anna133 24.08.2011 07:58
obraz nie zahcęca , ale też robię i są pyszne , najbardziej mnie śmieszy jak sie śiądzie ta zalewa i wygląda jak glon:)
gusia1000 22.01.2011 23:54
Robię takie ogórki i polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat