Przepis i sposób przygotowania na: Obiad dla niemowlaka: Cielęcina z kaszą
Mięso oczyścić i pokroić w kosteczkę (kawałeczek na około 6cm). Wrzucić do garnka i zalać 1,5szklanki wody. Gotować na małym ogniu i zbierać pianę. Gdy będzie miękkie dorzucić około 5 fasolek pokrojonych w kostkę i po chwili mieszankę mrożonych warzyw (garść) - kalafior, por, marchew, pietruszka. Na koniec 3plasterki cukinii obranej ze skóry. Całość gotować do miękkości, nie doprawiać! * Mieszankę mrożonych warzyw można używać jedynie od sprawdzonej firmy. Lepiej byśmy mieli pewność, że selekcjonowane są jedynie świeże i ładne warzywa.
Na koniec połączyć z kaszą i zmiksować. Dodać koperek posiekany i chwilę podgotować. Ostudzić do odpowiedniej temperatury. Do obiadu można dodać pół żółtka ugotowanego. Razem gotowane mięso i warzywa można serwować dzieciom po 8-9miesiącu, jeśli znajduje się w niej fasolka i cukinia. Fasolkę zieloną można podawać dzieciom nawet po 6miesiącu.