Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka jeżynowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 70 dag
spirytus 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka jeżynowa

Jeżyny przebrać, włożyć do słoja i zasypać cukrem. Odstawić na kilka dni aż jeżyny puszczą sok. Wlać spirytus i odstawić na 2-3 miesiące. Po tym czasie przelać najpierw przez gęste sito, a następnie przez kilkakrotnie złożoną gazę. Wlać nalewkę do butelek i pozostawić przynajmniej na miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.09.2016 10:03
z jeżyn nigdy nie piłam, a musi byc wspaniala, chetnie bym sprobowala
Bernadeta1 15.08.2016 21:05
super nalewka
Wacław 15.08.2016 20:26
znakomity napój ;-)
Wiesława1 15.08.2016 19:50
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak