Mus brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mus brzoskwiniowy foto
Brzoskwinie myjemy i wyjmujemy pestkę. Kroimy na drobniej i gotujemy w garnku z odrobiną wody by nie przywarło,
Krok 2 - Mus brzoskwiniowy foto
Po 20-30 minutach gotowania blendujemy na gładki mus.
Krok 3 - Mus brzoskwiniowy foto
Dobrze gorący wkładamy do słoiczków, kładąc je do góry nogami i przykrywamy kocem aż ostygną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 04.10.2014 15:55
Do deserów jak znalazł :)
Kejti 03.10.2014 16:46
...ale zapasy :-)
foczka-ks 02.10.2014 23:57
fajnie wygląda
monikalangier 01.10.2014 18:39
bardzo ciekawy pomysł
Noruas 01.10.2014 17:08
Wow, szybko się robi. Ale może być problem z przepisem. Kiedyś czytałam w regulaminie, że muszą być 3 składniki (może to zmienili, nie wiem).
cukiereczek 01.10.2014 16:52
wspaniałe zapasy na zimę
kkaarrcciiaa18 01.10.2014 16:45
Mmm przepysznie wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat