Moja porterówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    500 ml
  • piwo porter

    2 szt
  • cukier

    2 szkl
  • cukier waniliowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka postawionego na małym gazie powoli wlewamy piwa Porter. Wsypujemy do nich cukier oraz cukier waniliowy. Całość podgrzewamy do momentu, aż cukry rozpuszczą się. Co jakiś czas mieszamy piwa z cukrami. Gdy cukry rozpuszczą się wówczas wyłączamy gaz i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie dolewamy spirytus i dokładnie mieszamy go z piwami. Porterówkę przelewamy do butelek po wódce i dokładnie zakręcamy. Nalewka najlepsza jest po dwóch tygodniach, wówczas fajnie przejdzie smakiem i aromatem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 20.05.2015 14:57
ja tez bym skosztował ;-)
kloruś 20.05.2015 14:54
chętnie bym skosztowała!
Rycerz 20.05.2015 12:45
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat