Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z piersi kurczaka z serem cheddar

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 2 sztuki
jajko 2 sztuki
ser cheddar 100 g
sól
pieprz
płatki kukurydziane 2 szklanki
mąka 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z piersi kurczaka z serem cheddar

Kroki postępowania

1
1. Piersi kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jedno jajo i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Medaliony z piersi kurczaka z serem cheddar foto
2
2. Dzielimy mięso na 4 części. Z jednej formujemy koło o średnicy 10 cm, nakładamy połowę sera cheddar.
Krok 2 - Medaliony z piersi kurczaka z serem cheddar foto
3
3. Przykrywamy drugą częścią, dociskamy dłonią i szczelnie przykrywamy ser z każdej strony. Analogicznie postępujemy z pozostałymi dwiema częściami mięsa i serem.
Krok 3 - Medaliony z piersi kurczaka z serem cheddar foto
4
4. Panierujemy medaliony w mące, rozmąconym drugim jajku i rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor po obydwu stronach.
Krok 4 - Medaliony z piersi kurczaka z serem cheddar foto
5
5. Podajemy na gorąco.


Smacznego !!!
Krok 5 - Medaliony z piersi kurczaka z serem cheddar foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.04.2014 10:27
tak ładnie pokazane że aż chce się jeść !
gosia56 13.04.2014 09:38
na pewno pyszne;)
Beatris 11.03.2014 11:30
Z przyjemnością zjadłabym taki obiadek:D
caralajna 07.03.2014 18:52
muszą być pyszne
IwonaDD 07.03.2014 11:00
brzmi i wygląda wspaniale
gosia56 07.03.2014 09:26
ależ apetyczne
Poison1988 06.03.2014 21:16
pierś z kurczaka i cheddar - połączenie znakomite :)
Agnieszka-87-25 06.03.2014 13:43
ale pyszności :)
barbara11561 06.03.2014 11:54
bardzo apetycznie wygląda:)
Kuchenka 06.03.2014 11:25
pięknie się prezetuje
Alex_M 06.03.2014 10:37
rewelacja :) bardzo spodobało mi się jak dokładnie przyciąłeś ser :D
berys18 06.03.2014 07:37
świetny pomysł
olkaaa 06.03.2014 07:20
ciekawy przepis
Sroczka 05.03.2014 23:33
Ależ to mięsko musiało być pyszne.
Mniam 05.03.2014 23:26
Świetne kotleciki. Koniecznie trzeba wypróbować :)
w mojej kuchni 05.03.2014 23:09
smacznie podano to danie...
Milka100 05.03.2014 22:39
świetne medaliony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak