Kurczak z rękawa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    3 sztuki
  • soczysty kurczak z czosnkiem

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z pałką z kurczaka dzielimy na pałki i udka. Wkładamy do woreczka foliowego, który znajduje się w opakowaniu Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Następnie wsypujemy przyprawę i mieszamy tak, aby części kurczaka obtoczyły się w niej. Worek przekładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 60 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i pieczemy jeszcze 10 minut. Spowoduje to, że skórka będzie chrupiąca. Z kurczaka wytopi się tłuszcz, którym można polać ziemniaki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati3 22.05.2012 16:56
apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat