Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukułczanka-likier

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukułki 400 g
wódka 500 ml
mleko skondensowane niesłodzone 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kukułczanka-likier

Cukierki wyjąć z papierków i włożyć do słoika,
zalać wódką i potrząsać mocno zakręconym słoikiem.
Odstawić w ciemne miejsce na 3-4 dni w celu rozpuszczenia się
cukierków w alkoholu.
Po rozpuszczeniu się kukułek zmiksować i dodać mleko
skondensowane i ponownie zmiksować.
Jeżeli likier ma być mocniejszy można dodać mniej mleka.
Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.04.2015 20:26
lubię bardzo takie likierki :)
Stenka 10.04.2015 16:26
smakowita naleweczka
Anna169Hosz 10.04.2015 15:42
Ja się wpraszam na kieliszeczek:)
dodi 10.04.2015 12:47
nigdy nie piłam ale wiele dobrego słyszałam na jej temat
Asik32 10.04.2015 12:04
ciekawy przepis z kukułkami:)
iskierka.ag 10.04.2015 11:23
Na pewno bardzo smaczny :)
Aleksandra/Olcia 10.04.2015 11:22
bardzo go lubię
as28 10.04.2015 11:01
pychotka z tego likieru
kloruś 10.04.2015 10:26
chętnie bym skosztowała!
MałaMi89 10.04.2015 10:07
Ohhh piłam taki likierek w czasach studiów :)) uwielbiam!! ;)
adelajda 10.04.2015 09:42
Pyszny likierek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak