Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem chrzanowo-cytrynowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan tarty 2 łyżki
majonez tradycyjny 4-5 łyżek
śmietana gęsta 3 pełne łyżki
cytryna mała
cukier puder do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

Krem chrzanowy podawać jako dodatek do jajek na twardo, wędlin, parówek oraz kiełbasek na gorąco, pieczonych mięs i ryb.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem chrzanowo-cytrynowy

Gęstą kwaśną śmietanę połączyć z majonezem oraz drobno startym chrzanem (może być kupny).
Cytrynę wyszorować i sparzyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zetrzeć odrobinę skórki wprost do sosu chrzanowego i wymieszać.
Doprawić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą oraz cukrem pudrem - przełożyć do szczelnie zakręcanego słoiczka i przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 30.03.2016 13:08
Świetny i smakowity krem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak