Kotlety z ciecierzycy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    25 dag
  • bułka pszenna

    1
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

  • płatki owsiane

    1 łyżka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć na noc. Zmielić dwa razy w maszynce do mielenia mięsa razem z namoczoną bułką. Dodać przyprawy, wymieszać dokładnie. Formować kotleciki. Posypać po wierzchu płatkami owsianymi. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 13.09.2016 18:51
Dobre danie
Wacław 18.08.2015 15:13
apetyczne kotleciki
Monika-twin 18.08.2015 14:14
FAJNE KOTLECIKI.
Róża1 18.08.2015 11:06
super wegetariańskie placuszki :-)
Bernadeta1 18.08.2015 10:42
super jedzonko
Damiano 18.08.2015 08:29
fajny przepis
patryska76 18.08.2015 00:44
smaczna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat