kotlety nadziewane serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • mięso mielone

    50 dkg
  • chrzan

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt.
  • olej

    1 łyzka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyzka
  • ser feta

    10 dkg.
  • żółtko

    1 szt.
  • cebula

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozgnieść widelcem, dodać cebulę i żółtko. Mięso połączyć z musztardą, chrzanem, bułką tartą i jajkiem. Doprawić przyprawami. Formować okrągłe kotlety i nadziewać farszem z sera. Każdy kotlet posmarować olejem i piec na ruszcie. Podawać z sosem paprykowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 16.05.2013 18:14
rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat