Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki+ do panierowania
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

8 jajek ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do ugotowanych jajek wbić 2 surowe jajka, dodać 4 łyżki bułki tartej i posiekany szczypiorek. Całość doprawić solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną oraz czosnkiem granulowanym. Uformować kotlety, lekko spłaszczyć, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 17.07.2017 22:05
pyszne..też robię podobnie:)
JulkaTomeczek 17.07.2017 13:59
Dokładnie tak
SzczyptaChili 17.07.2017 12:56
Takie pamiętasz jeszcze ze szkolnych stołówek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak