Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki bekonowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone bez pestek 12 szt
olej 2 łyżki
tymianek do smaku
bekon 12 plastry
pomidorki koktajlowe 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki bekonowe

Śliwki opłukujemy i osuszamy. Pomidorki nacinamy na krzyż, lekko rozchylamy i w środek każdego wkładamy śliwkę i ciasno owijamy plastrem bekonu. Spinamy wykałaczką i oprószamy tymiankiem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy koreczki ze wszystkich stron aż bekon się zrumieni. Przekładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z tłuszczu, przekładamy na półmisek i dekorujemy bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak