Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura winogronowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 3 kg (ogrodowe)
goździki mielone 1/2 łyżeczki
słodki wermut 100 ml
cukier żelujący 1 kg (2:1)

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura winogronowa

Winogrona umyłem, oddzieliłem od gałązek, przekroiłem na połówki i usunąłem pestki. Posypałem zmielonymi goździkami, zalałem wermutem i włożyłem do garnka o grubym dnie. Winogrona zagotowałem, dodałem cukier i gotowałem ,aż konfitura zgęstniała. Czyste i ciepłe słoiki napełniłem gorącą konfiturą i szczelnie zamknąłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.09.2016 21:12
fajny pomysł
bertpvd 29.09.2016 17:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak