Konfitura morelowa w soku z pomarańczy na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    80 dag
  • sok z pomarańczy

    30 ml
  • cukier żelujący

    330 gram
  • imbir starty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Morele umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić. Przełożyć do rondelka, wlać sok, dodać imbir do smaku i zasypać cukrem żelującym. Zagotować i stale mieszając podgrzewać około 5 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ilona_eS 09.08.2016 08:02
uwielbiam morelową konfiturę :)
Grazyna0211 04.08.2016 13:45
smaczna konfitura
Malinka 04.08.2016 13:26
Na zimę idealna propozycja!
jagoda5913 04.08.2016 12:08
dobry zapas na zimę
Edith85 04.08.2016 10:38
Piękny kolorek :-)
gosia56 04.08.2016 08:40
na pewno pycha;)
Prts drive 04.08.2016 07:51
Serwetka na słoiku mogłaby być czysta ;-)
Prts drive 04.08.2016 07:50
30 ml soku to 2 łyżki, chyba coś się poplątało w proporcji
MałaMi89 04.08.2016 00:14
Musi być doskonała!
Renata9 03.08.2016 21:41
Fajny przepis :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat