Konfitura morelowa w soku z pomarańczy na zimę

Konfitura morelowa w soku z pomarańczy na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    80 dag
  • sok z pomarańczy

    30 ml
  • cukier żelujący

    330 gram
  • imbir starty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Morele umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić. Przełożyć do rondelka, wlać sok, dodać imbir do smaku i zasypać cukrem żelującym. Zagotować i stale mieszając podgrzewać około 5 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ilona_eS

09.08.2016 08:02
uwielbiam morelową konfiturę :)

Grazyna0211

04.08.2016 13:45
smaczna konfitura

Malinka

04.08.2016 13:26
Na zimę idealna propozycja!

jagoda5913

04.08.2016 12:08
dobry zapas na zimę

Edith85

04.08.2016 10:38
Piękny kolorek :-)

gosia56

04.08.2016 08:40
na pewno pycha;)

Prts drive

04.08.2016 07:51
Serwetka na słoiku mogłaby być czysta ;-)

Prts drive

04.08.2016 07:50
30 ml soku to 2 łyżki, chyba coś się poplątało w proporcji

MałaMi89

04.08.2016 00:14
Musi być doskonała!

Renata9

03.08.2016 21:41
Fajny przepis :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat