Koktajl twarożkowo-ogórkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    15 dag
  • ogórki świeże

    1|2 kg
  • jogurt naturalny

    300 ml
  • natka pietruszki

    3 gałązki
  • lubczyk świeży

    3 gałązki
  • szczypiorek

    1|3 pęczka
  • szczaw

    4 listki
  • Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

    4 szczypty
  • Pieprz biały mielony Prymat

    4 szczypty
  • orzechy laskowe

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać , pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy laskowe posiekać. Do wysokiego pojemnika włożyć ogórki , natkę pietruszki , lubczyk , szczypiorek,liście szczawiu. Zmiksować , dodać twarożek mielony oraz jogurt, ponownie zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem , wymieszać . Posypać w szklankach orzechami siekanymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat