Koktajl arbuzowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukru

    1,5 szklanki
  • soku z limonki/cytryny

    2 szklanki
  • listków mięty

    4 łyżki
  • zimnej wody

    3 szklanki
  • arbuz

  • kostki lodu

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Arbuz pokroić w drobna kostkę - pamiętajmy, by był bez pestek. Miętę bardzo drobno posiekać. Do blendera wrzucamy arbuz, miętę, cukier, sok z limonki bądź cytryny i miksujemy. Kiedy masa będzie jednolita, przelewamy do dzbanka, po czym dolewamy wodę i wrzucamy lód. Mieszamy i od razu podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 29.01.2012 10:28
super
tomek18 27.12.2011 20:58
pycha
Goya 04.01.2011 20:04
super orzeźwienie
Goya 06.11.2010 14:55
uwielbiam arbuza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat