Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 250 g
jajko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki gotujemy ,robimy z nich puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę i sól. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Następnie wbijamy jajko ,łączymy z masą ziemniaczaną. Z ciasta formujemy niewielkie kulki ,w każdej palcem robimy dołek. Wrzucamy na osolony wrzątek ,gotujemy 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 14.06.2015 15:58
Beatko ,musimy koniecznie spróbować bez. Pozdrawiamy :*
luna76 14.06.2015 14:45
Bardzo apetyczne ,ja robię bez jajka, są delikatniejsze :) Pozdrawiam :)
mysza620 14.06.2015 00:44
do tego czerwona kapustka mniam mniam
Renata9 13.06.2015 22:41
Bardzo lubię takie kluseczki z sosikiem :-)
Benita 13.06.2015 21:50
Uwielbiam kluseczki śląskie
Wiktoria29 13.06.2015 20:55
apetyczne....
Anna169Hosz 13.06.2015 20:42
Smakowicie wyglądają!
Łukasz15 13.06.2015 20:12
Strasznie lubię kluski śląskie
iziona 13.06.2015 20:05
Zdjęcie tak apetyczne, ze na sam widok ma się ochotę na kluseczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak