Ketchupowo jogurtowe skrzydełka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych skrzydełek z kurczaka

    10
  • marynata

  • sól do smaku

  • ostrej papryki

    1 łyżeczka
  • dowolnych ziół suszonych

    1 łyżeczka
  • ketchup

    5 łyżka
  • jogurt grecki

    5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i odciąć z nich najcieńsze części ( można je zamrozić i wykorzystać do wywaru na zupę ). Osuszyć skrzydełka po umyciu. W miseczce umieścić wszystkie składniki marynaty i dokładnie je utrzeć na krem. Przygotowaną marynatą nasmarować skrzydełka i odstawić zakryte folią spożywczą na kilka godzin. Potem rozpalić grill i jak powstanie żar ułożyć zamarynowane skrzydełka na ruszcie i grillować po około 15 minut z każdej strony. Do grillowania należy użyć dużych skrzydełek, bo się tak nie wysuszą zanim będą upieczone.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 27.07.2013 23:38
oj skusiłabym się na takie skrzydełka :-)
Piotr-21 27.07.2013 23:34
ale apetyczne
Barbara/zuza22_85 27.07.2013 23:26
bardzo dobre
Monika10 27.07.2013 23:15
super wygląda
Katarzyna/kate1980 27.07.2013 21:57
podoba mi sie ten przepis koniecznie muszę wypróbować
Aleksandra/Olcia 27.07.2013 19:39
robie tak samo, myslałam ze sama to wymysliłam heh
ZEWA 27.07.2013 18:50
Kochana Buniu już wysyłam :) Idealme dzięki :)
Babciagramolka 27.07.2013 18:47
Nawet żebyś nie podpisała to i tak rozpoznam twoje dania. Zamawiam porcyjkę.
idealme 27.07.2013 18:43
wyglądają genialnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat