Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa po irlandzku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
wrzątek 100 ml
whisky 25 ml
cukier brązowy 0,5 łyżeczki
bita śmietana w sprayu do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa po irlandzku

Do szklanki Irish Coffee wsypujemy pół łyżeczki brązowego cukru.
Cukier zalewamy odrobiną wrzątku, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia.

1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zalewamy 100 ml wrzącej wody.

Kawę przelewamy do rozpuszczonego cukru.
Dodajemy 25 ml dowolnej whisky. Całość mieszamy. Wierzch kawy dekorujemy bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak