karkówka pieczona w majonezie i kethupie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki główne

  • karkówka

    1,2 kg
  • cebula

    4 szt
  • majonez

    1 szklanka
  • ketchup pikantny

    1 szklanka
  • ser żółty

    100 gram

marynata

  • oliwa

    4 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroiłam w plastry, posypałam z obu stron przyprawą do mięsa knorr, dodałam oliwę i ocet, wymieszałam. Na noc pozostawiłam w lodówce.
Na suchej patelni podsmażyłam mięsko. Cebulę pokroiłam w piórka, delikatnie podsmażyłam na tłuszczu który wypiekł mi się z karkówki. Do naczynia żaroodpornego włożyłam część podsmażonej cebulki, na niej ułożyłam karkówkę. Każdy plaster mięsa posmarowałam majonezem i oblałam kethupem. Czynność powtórzyłam. Wierzch posypałam resztą cebuli i żółtym serem. Wlałam 1/2 szklanki wody. Piekłam w temp. 190 stopni przez 1 godzinę. Podawałam z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 03.09.2016 12:35
ale apetyczne
ilka01 03.05.2015 11:53
pychota :)
Róża1 03.05.2015 10:46
przepyszne mięsko :-)
w mojej kuchni 03.05.2015 10:39
pyszne jedzonko..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat