Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka
2 kg -
sól do smaku
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
kurkuma
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
czubrica zielona
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
tymianek
-
rozmaryn
Sposób przygotowania
Tak podgotowaną karkówkę przekładam na blaszkę, polewam oliwą oraz delikatnie podlewam wodą lub rosołkiem, aby nam się nie przypaliła. Zapiekam 45 min. Po tym czasie znów powtarzam czynność z gotowaniem, a następnie z pieczeniem.
Polecam ten sposób gotowania i pieczenia, mięsko jest smaczne i kruche:)
Smacznego:))
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się