Karkówka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    2 kg
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • kurkuma

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • czubrica zielona

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • tymianek

  • rozmaryn

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, natrzeć przyprawami.W garnku zagotować wodę, włożyć natarte mięso przyprawami i gotować jakieś 40-45min na niewielkim ogniu. (ja dodatkowo doprawiam wodę przyprawami).
Tak podgotowaną karkówkę przekładam na blaszkę, polewam oliwą oraz delikatnie podlewam wodą lub rosołkiem, aby nam się nie przypaliła. Zapiekam 45 min. Po tym czasie znów powtarzam czynność z gotowaniem, a następnie z pieczeniem.

Polecam ten sposób gotowania i pieczenia, mięsko jest smaczne i kruche:)

Smacznego:))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.08.2014 12:40
moje ulubione mięsko, pyszne
VioletoweKucharzenie 10.08.2014 08:47
idealna na świeżą kromeczkę chleba, i do tego jakiś pomidorek, pycha!
Lidzia 10.08.2014 08:01
Smakowita.
Renata9 10.08.2014 07:37
uwielbiam taką karkóweczkę, jest świetna do chlebka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat