Karczek wiśniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • konfitura wiśniowa

    1/2 słoika
  • majonez

    100 ml
  • kolendra

    2 łyżki
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    2 łyżki
  • sól do smaku

mięso

  • Karczek

    1,2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i umieścić w metalowym garnku. Polać majonezem, sosem sojowym i konfiturą wiśniową. Posypać pieprzem ziołowym i kolendrą. Wymieszać razem wszystkie składniki i ponacierać mięso ze wszystkich stron. Przykryć naczynie i wstawić do lodówki na 24 godziny. Od czasu do czasu obracać w marynacie. Przed grillowaniem pokroić karczek na 1 cm plastry. Rozbić tłuczkiem, ale nie za cienko. Grillować na rozgrzanym ruszcie lub tackach aluminiowych po ok 4 minuty z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 22.06.2015 10:46
wygląda bardzo smacznie
w mojej kuchni 22.06.2015 06:31
smaczne danie obiadowe
sylwia_sl 21.06.2015 21:55
ciekawe połączenie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat