Golonka z szynkowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z golonki wyciąć kość . Mięso pokroić na kawałki.Dodać dowolne przyprawy [ można dodać peklosól, wtedy mięso będzie miało ładniejszy kolor ]i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Przełożyć do szynkowaru, zamknąć.Odstawić ponownie do lodówki.Następnie szynkowar wstawić do garnka wyścielonego ścierką, wlać wodę i parzyć około 4 godzin . Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie golonkę wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.08.2014 01:59
Swojska najlepsza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat