Gołąbki z bulgurem i cielęciną

Gołąbki z bulgurem i cielęciną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 mała (młoda)
  • bulgur

    250 g
  • łopatka cielęca

    500 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • kiełki rzodkiewki

    50 g
  • oliwa

    3 łyżki
  • szalotka

    4 szt
  • sól i pieprz

  • bulion warzywny

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty wycinamy głąb i sparzamy. Następnie delikatnie odrywamy liście i usuwamy grubsze „nerwy”.
Bulgur gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy.
Mięso mielimy na średnich oczkach i dodajemy do bulguru razem z posiekaną natką, kiełkami, posiekaną i zeszkloną na oliwie z oliwek, szalotką. Masę wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy liść wykładamy farsz, zawijamy i układamy w brytfance. Całość zalewamy bulionem i zapiekamy 50 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem lub jogurtem naturalnym wymieszanym z odrobiną posiekanej mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

27.06.2015 21:36
aż przez monitor zapachniało!

Hrabina w kuchni

27.06.2015 21:25
Pyszny farsz!

Ifa

27.06.2015 18:09
Pyszności :-))

Stenka

27.06.2015 18:02
lubie takie

Kasnaj

27.06.2015 17:29
pyszny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat