Gnocchi z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kopytka

    500 g
  • fasolka szparagowa

    300 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową obieramy myjemy, gotujemy, odcedzamy i kroimy w 3 cm kawałki. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, kiedy się zeszkli dodajemy masło i bułkę tartą. Gotujemy gnocchi według instrukcji na opakowaniu. Kiedy bułka tarta jest już złota doprawiamy przyprawą uniwersalna Kucharek i czarnym pieprzem. Dodajemy fasolkę szparagową i gnocchi. Wszystko mieszamy i podajemy.
DorotaZ
Kopytka to u mnie gnocchi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JulkaTomeczek 29.08.2015 19:41
Uwielbiam takie jedzonko
adelajda 29.08.2015 18:23
fajne połączenie
Wiesława1 29.08.2015 10:16
pyszne jedzonko
gosia56 29.08.2015 09:56
na pewno pycha;)
Maridka19 29.08.2015 09:22
Smaczne danie
Motorek 29.08.2015 07:17
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat