Fasolka w pomidorach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki szparagowej

    1kg.
  • pomidorów

    1kg
  • soli

    2dag.
  • cukru

    2dag.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzałe pomidory umyć,pokroić na cząstki,usunąć zielone piętki,włożyć do emaliowanego rondla i pod przykryciem krótko rozgotować.Przetrzeć przez plastykowe sito,dodać sól,cukier i ponownie zagotować.Świeże(bez włókien) strąki fasoli dokładnie umyć,obciąć oba końce i podgotować przez 10min.we wrzącej lekko posolonej wodzie.Luzno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać gorącym przecierem pomidorowym(do wysokości2cm.niżej słoika).Pasteryzować przez 45 minut w temperaturze ok.90 stopni.Można podawać z dodatkiem kiełbasy,mięsa,lub jako samodzielne danie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 27.06.2011 08:05
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat