Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 450 g
boczek 200 g
kiełbasa 200 g
cebula 2
koncentrat pomidorowy 2 lyzki
Majeranek suszony Prymat 4 lyzeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasole zalewamy letnią wodą i moczymy całą noc. Rano wodę wylewamy, wlewamy świeżą i gotujemy fasolę ok. 30 minut. Zbieramy łyżką pianę i wylewamy ją. Następnie kroimy w kostkę cebulkę i podsmażamy, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i kiełbaskę. Gdy już ładnie nam się podsmaży, wrzucamy do fasoli i dodajemy koncenrat pomidorowy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na koniec dodajemy majeranek. Gotujemy na małym ogniu około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak