Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała fasola

    0,5 kg
  • kiełbasa wiejska

    2 laski
  • przecier pomidorowy

    200 g
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • por

    1 szt
  • przyprawa do fasolki

    1 łyżek
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc.

Na następny dzień dolewamy do niej około 2,5 litra wody, dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa, kostkę rosołową i gotujemy około 40 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojona w plasterki kiełbasę i gotujemy 15 minut.

Pod koniec dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 05.08.2013 19:31
uwielbiam mniam
daria2911 23.04.2012 14:43
uwielbiam
Karolinka111 12.04.2012 00:18
mniam
foczka-ks 11.04.2012 23:17
tak pięknie podana
parysek10 11.04.2012 22:29
ależ apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat