Fasola po Bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    0,5 kg
  • papryka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć z dnia na dzień ½ kg fasoli. Gotować. Gdy zmięknie dodać pokrojone wędliny ( boczek, mięso ), ziele angielskie, liść laurowy, paprykę, 2 kostki magi.
Dodać zasmażoną cebulkę, zasmażkę, 2 łyżki przecieru pomidorowego, szczyptę majeranku. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 24.12.2011 08:05
uwielbiam
rakow2 11.10.2011 17:42
bardzo lubię
kotlet 06.09.2011 22:59
rewelacja
ronald88 28.08.2011 12:54
super
ronald88 28.08.2011 12:54
super
ronald88 28.08.2011 12:53
super
aacaac 23.07.2011 14:34
LUBIĘ
Adamorek 26.03.2011 13:05
lubię fasolkę
zuzanna6 19.02.2011 12:07
Proste ,a jaie smaczne.
jasiek 15.02.2011 23:49
coś nie tak ze skladnikami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat