Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe rożki

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 300 gram
jajko 2 sztuki
mleko 2 szklanki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier 3 łyżki
Nadzienie:
biały ser 400 gram
cynamon do smaku
cukier waniliowy 1 opakowania
śmietana 2 łyżki
cukier do smaku
dynia 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe rożki

NADZIENIE:

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak by powstało jednolite ciasto naleśnikowe, bez grudek.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki rumieniąc ciasto z obu stron.


Na gotowe naleśniki nakładamy nadzienie i zwijamy rożki naleśnikowe.

FARSZ:
Dynię gotujemy w wodzie około 10 minut do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Następnie rozgniatamy ją z serem. Dokładamy cukier, cukier waniliowy, śmietanę oraz cynamon. Gotowym farszem napełniamy naleśniki formując rożki. Podajemy posypane kostkami z dyni.

Rożki te nadają się nie tylko na danie główne, ale także na deser. Mają delikatny, kuszący smak.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.04.2014 20:54
super dla dzieci
marcia7 08.04.2014 15:52
ciekawe danie
gusia1000 24.01.2014 00:36
Warto takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak