Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dyniowe rożki

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
300 gram
jajko
2 sztuki
mleko
2 szklanki
proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki
cukier
3 łyżki
Nadzienie:
biały ser
400 gram
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
cukier waniliowy
1 opakowania
Sklep Prymat
śmietana
2 łyżki
cukier
do smaku
dynia
4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe rożki

NADZIENIE:

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak by powstało jednolite ciasto naleśnikowe, bez grudek.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki rumieniąc ciasto z obu stron.


Na gotowe naleśniki nakładamy nadzienie i zwijamy rożki naleśnikowe.

FARSZ:
Dynię gotujemy w wodzie około 10 minut do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Następnie rozgniatamy ją z serem. Dokładamy cukier, cukier waniliowy, śmietanę oraz cynamon. Gotowym farszem napełniamy naleśniki formując rożki. Podajemy posypane kostkami z dyni.

Rożki te nadają się nie tylko na danie główne, ale także na deser. Mają delikatny, kuszący smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.04.2014 20:54
super dla dzieci
marcia7 08.04.2014 15:52
ciekawe danie
gusia1000 24.01.2014 00:36
Warto takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak