Deserek na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka niebieska

    1 szt
  • galaretka cytrynowa

    3 szt
  • wiórki kokosowe

  • galaretka

    1 szt. bursztynowa
  • jogurt naturalny

    1 duże opakowanie
  • ser biały

    25 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę żółtą rozpuszczamy w szklance wrzątku,miksujemy z połową jogurtu,przelewamy do miseczki i odkładamy aż stężeje,na nią wylewamy tężejącą galaretkę niebieską. Po całkowitym stężeniu wykładamy na środek tortownicy. Wokół deserku wylewamy galaretkę bursztynową zmiksowaną z drugą połową jogurtu. Kiedy stężeje,wylewamy na to ser biały zmiksowany z dwoma galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w 600ml wrzątku. Posypujemy kokosem i wkładamy do lodówki na dwie godziny. Przetrzymujemy w chłodnym miejscu.
Do deserku można dodać też owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiola333 26.03.2013 10:01
bardzo smaczny przepis
Dorian 02.09.2012 12:38
super ladny
Katarzyna56 25.04.2012 12:33
piękne!
Betka 20.04.2012 06:57
mmmm pięknie wygląda a zapewne jeszcze lepiej smakuje;D
Renataj 09.04.2012 21:48
Wygląda bardzo apetycznie
smakowita 13.03.2012 18:10
pięknie się prezentuje ,pychotka
smakowita 13.03.2012 18:10
super ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat